Terug

Volg Hart van Nederland

Politiehond Luuk speurt autodief op na achtervolging door sloot in Goes

Politiehond Luuk speurt autodief op na achtervolging door sloot in Goes

112

17 mrt 2023, 11:29

De politie in Zeeland heeft donderdagnacht een bestuurder achtervolgd, nadat ze een melding had binnenkregen van een gestolen auto in België. Met de hulp van politiehond Luuk wisten de agenten de verdachte in de kraag te vatten.

Dat schrijft de politie Middelburg op Instagram. Na een politieachtervolging kwam de gestolen auto door een crash tot stilstand in Goes. De bestuurder gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Hij zette het op een rennen en probeerde via een sloot te vluchten.

Goede neus

Met meerdere eenheden en een politiehelikopter werd naar de bestuurder gezocht. Uiteindelijk was het politiehond Luuk die de verdachte op het spoor kwam. "De politiehelikopter kwam vervolgens ter plaatse en zag met de warmtebeeldcamera een persoon in de bosjes. Had hond Luuk toch gelijk met zijn goede neus", schrijft de politie.

De bestuurder, die onderkoelt was geraakt door zijn vluchtpoging door de sloot, is aangehouden. Na een check in de ambulance is hij meegenomen naar gevangenis Torentijd.

Beeld: ter illustratie, niet politiehond Luuk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.