Terug

Volg Hart van Nederland

Politie zoekt eigenaren van hond die hardloopster beet in 't Harde

Politie zoekt eigenaren van hond die hardloopster beet in 't Harde

112

18 juli 2022, 09:36

Een hardloopster is zondag in 't Harde meerdere keren gebeten door een hond. De politie is op zoek naar de moeder en dochter die de hond in kwestie aan het uitlaten waren.

De vrouw rende langs moeder, dochter en hond toen het misging. De dochter had de hond aan de lijn maar had hem niet onder controle, met als gevolg dat het dier de vrouw in haar hand en buik beet, schrijft politie Elburg-Oldebroek op hun facebookpagina. Hoe ernstig het slachtoffer gewond raakte, is niet bekend.

De politie is niet alleen op zoek naar het duo om één en ander op een rijtje te krijgen, maar roept ook getuigen op zich te melden.

Baasjes hebben reputatie

Reacties onder het Facebookbericht van de politie wijzen uit dat de eigenaren van de hond een reputatie zouden hebben. "Spreek uit eigen ervaring", schrijft iemand. "Honden en psycho-baasje lopen hier nog steeds ongemuilkorfd rond. Omdat ze iemand op commando hebben laten aanvallen met gevolg ambulancerit en voor behandeling naar ziekenhuis met blijvende schade. Dier had moeten afgemaakt en baasje verbod om ooit nog weer een hond aan mogen schaffen."

Een ander heeft het incident zien gebeuren, schrijft hij. "De vrouw zei: 'Hij schrok van jou daarom bijt hij' en liep daarna gewoon door." De getuige heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.

Beeld: Wijkagenten Elburg-Oldebroek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.