Terug

Volg Hart van Nederland

Niets verdachts gevonden bij winkelcentrum De Ridderhof in Alphen na 112-melding

Niets verdachts gevonden bij winkelcentrum De Ridderhof in Alphen na 112-melding

112

29 apr 2022, 16:08

De politie heeft niks verdachts gevonden bij winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Politiemensen rukten vrijdagmiddag in groten getale uit naar het winkelcentrum vanwege een melding via alarmnummer 112 van een mogelijke dreiging. Na urenlang onderzoek zijn er "geen verdachte omstandigheden" gevonden, laat de politie weten. Om wat voor melding het precies ging, is niet bekendgemaakt. De politie onderzoekt door wie de melding gedaan is. De politie reageerde iets voor 16.30 uur op een melding in de omgeving van het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen. Agenten ter plaatse droegen kogelwerende vesten en een politiehelikopter hield vanuit de lucht de situatie in de gaten.

Winkelcentrum open

Winkelcentrum De Ridderhof bleef wel gewoon open ondanks het onderzoek van de politie. Zo vertelde voorzitter van de winkeliersvereniging Robert Grootenhuijs eerder op de avond. "Ik heb niet het idee dat er iets ernstigs aan de hand is."

Grootenhuijs vertelde dat opvallende en onopvallende politieauto’s onder en rond het winkelcentrum stonden geparkeerd.

Schietpartij 2011

Op 9 april 2011 schoot de 24-jarige Tristan van der V. in en rond De Ridderhof zes mensen dood, tientallen anderen raakten gewond. Daarna schoot de dader, die kampte met psychische problemen, zichzelf dood.

Beeld: Regio15

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.