Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vindt vijf wietplanten in achtertuin, bewoner dacht dat het mocht

Politie vindt vijf wietplanten in achtertuin, bewoner dacht dat het mocht

112

8 sep 2022, 12:18

Het werd de politie in de Boswijk in Lelystad wel erg makkelijk gemaakt toen ze afgingen op meldingen van een wietlucht. De bewoner bracht ze namelijk zelf naar de vijf wietplanten die hij in zijn tuin had staan. Dat schrijft wijkagent Jurion Veenstra op Instagram.

"We werden netjes binnengelaten door bewoner", schrijft de agent. "Op de opmerking over de lucht toonde hij ons in de tuin een vijftal planten. Gekweekt voor eigen gebruik met de gedachte dat dit mocht. Echter is dit niet het geval." In Nederland is er een gedoogbeleid voor het gebruik van softdrugs, maar de teelt ervan is niet toegestaan.

"Bij maximaal vijf planten voor eigen gebruik neemt de politie deze in beslag maar wordt er geen proces verbaal opgemaakt", zegt de agent tegen het AD. "Vanaf zes planten of meer is het aan de officier van justitie of er wordt overgegaan op strafrechtelijke vervolging." De agenten hebben met de bewoner afgesproken dat hij de planten binnen een week vernietigt.

Beeld: @wijkagent_boswijk

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.