Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vindt explosief bij aanhouding scooterdieven in Vlaardingen, mogelijk plofkraak voorkomen

112

6 mrt 2023, 08:04

De politie in Vlaardingen heeft in de nacht van zondag op maandag in een bestelbusje een explosief aangetroffen. Volgens de politie is door de melding waarschijnlijk een ontploffing of plofkraak voorkomen.

De politie kreeg rond 01.25 uur een melding dat aan de Bleekstraat in de gemeente een scooter in een busje werd geladen. Toen de agenten het busje onderzochten, vonden ze de bom.

Tot ontploffing gebracht

Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben het explosief maandagmorgen op een veilige plek tot ontploffing gebracht. De wijk is rond 06.30 uur weer vrijgegeven en de straat is weer bereikbaar voor het overige verkeer.

De politie hield vier mannen aan die de scooter in het busje zetten. Het gaat om een Rotterdammer van 18 jaar en drie 25-jarige mannen uit Rotterdam. Later werd in een huis in de buurt van de plek waar het busje stond een vijfde verdachte opgepakt, een 34-jarige man uit Vlaardingen.

Toename

Het aantal explosies is in het werkgebied van de politie Rotterdam fors toegenomen. In heel 2021 waren er 12 explosies, in heel 2022 waren het er 49. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er al 24 ontploffingen geweest.

ANP/Hart van Nederland

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.