Terug

Volg Hart van Nederland

Politie verspreidt beelden van man die vrouw in rug stak in Vlaardingen

Politie verspreidt beelden van man die vrouw in rug stak in Vlaardingen

112

19 apr 2022, 21:49

De man die afgelopen weekend in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug heeft gestoken, is nog altijd niet gepakt. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft daarom dinsdagavond beelden van de verdachte getoond in Opsporing Verzocht.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht "uit het niets" aangevallen toen van haar hockeyclub in Schiedam naar een café in Vlaardingen fietste. Daar had ze met haar vriend afgesproken. Op de kruising van de Kortedijk en de Werf van Pronk werd het slachtoffer door een andere fietser in haar rug gestoken.

De politie spreekt van een "heftig incident" dat grote impact heeft, zowel op het slachtoffer, als iedereen om haar heen, als op leden van haar hockeyclub. De vrouw is volgens de politie niet in levensgevaar geweest na de steekpartij. "Het lijkt erop dat geen vitale organen zijn beschadigd."

Dader achtervolgde slachtoffer

Het Openbaar Ministerie (OM) riep de messentrekker maandag op om zich te melden en waarschuwde dat er anders beelden van hem gedeeld zouden worden. Dat heeft justitie nu dus gedaan: op de vrijgegeven beelden is te zien dat de verdachte het slachtoffer op de Emaus in Vlaardingen passeerde.

Hij keerde vervolgens om om de vrouw te achtervolgen. Op de Werf van Pronk sloeg de man toe en stak zijn slachtoffer in haar rug. Daarna fietste hij met flinke snelheid weg richting de Groen van Prinstererstraat en de Van der Driftstraat. De politie meldt dat het om een man van zo'n 1,70 meter lang gaat, die donkere kleding droeg en op een donkere fiets reed.

Ooggetuigen of mensen die meer weten over de steekpartij worden dringend verzocht om zich te melden bij de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. De politie benadrukt dat rechercheurs "alles op alles" zetten om de messentrekker te pakken. "Deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald."

Hart van Nederland/ANP

Foto: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.