Terug

Volg Hart van Nederland

Politie treft explosieven en drugs aan in woning Veenendaal na volgen 'verdachte taxi'

Politie treft explosieven en drugs aan in woning Veenendaal na volgen 'verdachte taxi'

112

18 mei 2023, 07:08

De politie heeft woensdagavond vijf mensen aangehouden in een woning in Veenendaal. De verdachten werden aangehouden nadat er bij een politieonderzoek zeventien cobra's (illegaal vuurwerk), een kilo cocaïne en een halve kilo amfetamine werd gevonden. Dat laat de politie weten.

Het Flex Interventie Team van de Landelijke Eenheid ontdekte de zware explosieven tijdens het volgen van een verdachte taxi, die eerder betrokken was bij een andere zaak. De taxi stopte bij de bewuste woning aan het Jan Roeckplantsoen, waar een man met een tas naar binnenging. Op basis van deze bevindingen werd besloten om het pand binnen te vallen.

Directe bedreiging voor samenleving

Volgens de politie is vuurwerk de afgelopen decennia steeds krachtiger en daarmee gevaarlijker geworden. Criminelen maken in toenemende mate gebruik van cobra's als explosieven. De illegale vuurwerkhandel is uitgegroeid tot een lucratief verdienmodel voor criminelen en hun netwerken, en vormt een directe bedreiging voor de samenleving, aldus de politie.

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een groot aantal explosies. Dit jaar waren er al meer dan vijftig ontploffingen en dat zijn er meer dan in heel vorig jaar. De explosies worden in verband gebracht met ruzies in het drugsmilieu.

Bekijk wat de politie hierover zegt:

Politie Rotterdam: aantal ontploffingen afgelopen jaren explosief gestegen
1:05
Politie Rotterdam: aantal ontploffingen afgelopen jaren explosief gestegen

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.