Terug

Volg Hart van Nederland

Politie stuurt sms-bom naar klanten opgepakte drugsdealer: 'Er is een oplossing!'

Politie stuurt sms-bom naar klanten opgepakte drugsdealer: 'Er is een oplossing!'

112

15 apr 2022, 19:12

De politie stuurde vrijdagochtend 250 sms'jes naar de contacten van een drugsdealer. In het bericht bieden zij hulp om te stoppen met drugs.

De 22-jarige dealer werd eerder deze week aangehouden in Venlo en wordt verdacht van handel in verdovende middelen. In de telefoon die hij gebruikte om de drugs te verkopen, vond de politie een groot klantenbestand van 250 telefoonnummers.

'Er is een oplossing'

De volledige lijst kreeg vrijdagmorgen dus een sms met de boodschap: "Jou telefoonnummer is aangetroffen in de dealtelefoon van een drugsdealer. Brengt drugs je in de problemen? Er is een oplossing!" Ontvangers kunnen doorklikken naar een website waarop de risico's van drugsgebruik worden uitgelegd en contact met hulpverleners kan worden opgenomen.

Het is de eerste keer dat in Limburg op deze manier een sms-bom wordt verstuurd door de politie. "We willen de gebruikers met de neus op de feiten drukken. Daarbij vinden we het belangrijk om ze te laten weten dat het mogelijk is om te stoppen met drugsgebruik", zegt teamchef Hans de Haas van de politie Venlo-Beesel.

Systeem van criminaliteit

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo staat volledig achter de actie. "Als het ons lukt om één drugsgebruiker te helpen met stoppen dan is dat winst. Druggebruikers hebben niet altijd door dat ze een systeem van criminaliteit in stand houden. Ook de effecten op hun eigen omgeving worden vaak onderschat. Ik vind het belangrijk dat we daar aandacht aan schenken."

De telefoonnummers zijn eenmalig gebruikt voor het versturen van een sms, ze worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie op naam in de politiesystemen. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.