Terug

Volg Hart van Nederland

Politie schiet gericht op trekker bij boerenprotest in Heerenveen

Politie schiet gericht op trekker bij boerenprotest in Heerenveen

112

6 juli 2022, 06:52

Bij een boerenprotest op de A32 bij Heerenveen heeft de politie dinsdagavond geschoten op demonstranten. Volgens de politie ontstond er een dreigende situatie toen actievoerders probeerden in te rijden op agenten en dienstauto's.

Het incident gebeurde rond 22.40 uur bij een afrit van de snelweg. De politie meldt dat er waarschuwingsschoten zijn gelost en dat agenten ook gericht geschoten hebben. Er raakte niemand gewond. Drie mensen zijn opgepakt bij het boerenprotest. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Op social media gaan beelden rond van het incident. Op een van de filmpjes is te zien dat agenten ogenschijnlijk met getrokken wapens op de weg staan als een trekker met aanhanger langs een politieblokkade rijdt. Dan zijn er schoten te horen. In het fragment is niet te zien dat er op agenten wordt ingereden.

Ook wordt een vermeende foto gedeeld van een kogelgat in een trekker (tekst gaat verder onder foto)

Noodzaak om te schieten?

Op Twitter vragen mensen zich af of de politie niet te snel heeft geschoten. Een woordvoerder van politiebond ACP zegt de beelden online te hebben gezien, maar geeft aan dat het onduidelijk is wat eraan voorafging. Volgens hem grijpen agenten "nooit 'zomaar' naar het vuurwapen. Het pistool is het zwaarste middel."

Strafrechtadvocaat Christian Flokstra zet echter vraagtekens bij het handelen van de agenten. "Het filmpje roept vragen op over de noodzaak tot schieten en dus zal goed onderzoek moeten volgen", schrijft hij op Twitter. "Waar ik nu bang voor ben is dat de Tweede Kamer gaat debatteren over een filmpje van 35 seconden."

ANP

Beeld: Noormannen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.