Terug

Volg Hart van Nederland

Politie roept op om beelden van ongeluk Oud Gastel niet te delen

Politie roept op om beelden van ongeluk Oud Gastel niet te delen

112

4 sep 2022, 10:34

De politie in het Brabantse Oud Gastel roept op om geen beelden op social media te zetten van het ongeluk in Oud Gastel. Vrijdagavond kwamen bij een ernstig ongeluk vier mensen, waaronder twee kinderen, om het leven. De 27-jarige bestuurder, die in een huurauto reed, is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.

De hulpdienst liet zaterdagavond via Twitter weten dat ze hopen dat iedereen die beelden van het ongeluk heeft deze verwijdert. "We hebben signalen ontvangen dat er beelden van het ongeval en de slachtoffers op social media circuleren. Wij doen een dringende oproep om deze beelden te verwijderen en niet verder te delen", laat de politie weten.

'Twee gezinnen kapot'

Het ongeluk heeft het dorp in diepe rouw gedompeld. Dit weekend hebben buurtbewoners steun bij elkaar gezocht om de collectieve shock te verwerken.

"Zeker voor zo'n kleine gemeenschap, ieder kent ieder natuurlijk. Het is gewoon vreselijk", vertelt een dorpsbewoonster aan Hart van Nederland. De impact is enorm, beschrijft een andere bewoonster, toen duidelijk werd dat de slachtoffers uit Bosschenhoofd kwamen. "Je komt ze altijd tegen, ook altijd met haar dochtertje. Zondag zaten ze hier nog op de rommelmarkt oude spulletjes te verkopen", zegt de vrouw die tegen haar tranen vecht.

"Er zijn geen woorden voor", zegt een andere dorpelinge. "Ik hoop dat ze een dienst krijgen, dat zou mooi zijn. Ik ben zo verdrietig." "Twee gezinnen gewoon helemaal kapot", zegt een andere vrouw die op de plek van het ongeluk iets ter nagedachtenis heeft neergelegd.

Slachtoffers

Vrijdagavond ging het helemaal mis in het dichtbijzijnde dorp Oud Gastel wanneer twee auto's op elkaar botsen. In de ene auto zitten vijf mensen uit Bosschenhoofd, een moeder en haar twee jonge kinderen, en een moeder met haar 9-jarige dochtertje. Alleen het 9-jarige meisje overleefd, maar raakte gewond en moet naar het ziekenhuis worden gebracht.

De drie inzittenden van de andere auto bleven ongedeerd. De 27-jarige bestuurder van die auto is meteen aangehouden en wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.