Terug

Volg Hart van Nederland

Politie houdt opnieuw uithalers aan op Rotterdamse Maasvlakte

112

11 jan 2023, 10:22

Op de Rotterdamse Maasvlakte zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw mensen aangehouden die volgens de politie vermoedelijk drugs uit containers wilden halen. De aangehouden mensen, vijf personen, zijn tussen de 19 en 23 jaar, het gaat volgens de politie om zogeheten uithalers, twee van hen werden al eerder aangehouden.

De aanhoudingen vonden plaats op twee containerterminals op de Maasvlakte. Uithalers worden vaak ingezet door criminele organisaties om op haventerreinen containers open te breken en daar drugs uit te halen. Eerder deze week zijn ook al vermoedelijke uithalers aangehouden. Dinsdag maakte de douane bekend dat er in de eerste week van 2023 al 27 uithalers zijn aangehouden.

Jongeren geronseld

Volgens de Rotterdamse hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar zijn de meeste uithalers jonge mannen van 18 tot en met 26 jaar die afkomstig zijn uit de havenstad zelf, zei hij deze week in een interview met De Telegraaf. Deze jongeren worden geronseld op hangplekken en schoolpleinen en ook via social media-apps zoals TikTok en Snapchat. "De financiële verleiding is enorm", legt hij uit. Volgens hem zouden de jongeren al snel 2000 euro per kilo kunnen verdienen om naar Nederland verscheepte drugs uit zeecontainers te halen.

Bovenstaande reportage werd eerder uitgezonden in Hart van Nederland.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.