Terug

Volg Hart van Nederland

Politie experimenteert met drones: incidenten gefilmd vanuit de lucht

112

8 apr 2022, 15:38

De politie doet een proef met een automatische drone. Zo'n drone vliegt zelfstandig naar een incident en stuurt dan beelden door. Zo is beter in te schatten hoeveel politiecapaciteit en hulpverlening er nodig is, aldus de politie.

Ook kan de veiligheid voor burgers en politieagenten worden vergroot en zou de drone kunnen zorgen voor een grotere pakkans. "Hoe eerder een politiemedewerker zicht heeft op een situatie van bijvoorbeeld een overval, hoe groter de kans op het aanhouden van de verdachten", stelt de politie.

Privacyregels

Het oefenen met de drone gebeurt bij de politie-eenheid Oost-Nederland. De eerste testfase begint op een afgesloten terrein op de Twente Safety Campus in Enschede. Daar wordt de drone gebruikt bij gesimuleerde incidenten. Daarna wordt de drone in Twente en IJsselland in de praktijk getest.

Wanneer die tweede testfase begint, is nog niet bekend. Dat hangt onder meer af van de ontwikkeling van wet- en regelgeving en of het voldoende zeker is dat het gebruik van de drone veilig is. "Als de drone in het publieke domein wordt ingezet, worden de geldende privacyregels voor het maken van beelden in acht genomen", aldus de politie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.