Terug

Volg Hart van Nederland

Sieraden op straat na plofkraak op juwelier in Bussum

112

14 feb 2023, 07:49

Valentijnsdag is normaliter een goede dag voor juweliers, maar voor de medewerkers van Charm in Bussum gaat dat niet op. De sieradenwinkel aan de Nassaustraat is in de nacht van maandag op dinsdag slachtoffer geworden van een plofkraak.

Rond 04.00 uur bliezen vier mannen twee deuren van de zaak op met een explosief. De knal was zo hard dat bij een woning acht deuren verderop de ruiten zijn gesprongen.

Kapotte vitrines

Of de plofkrakers er daadwerkelijk in geslaagd zijn waardevolle spullen mee te nemen, kan de politie op dit moment nog niet bevestigen. De eigenaar heeft ter plekke aan onze correspondent laten weten dat de meeste vitrines zijn kapotgeslagen.

De vier verdachten zijn gevlucht in een donkere stationwagon. Een spoor van juweliersdoosjes op de Brinklaan en op de Huizerweg lijkt duidelijk te maken welke kant ze op zijn gereden. De politie onderzoekt de zaak.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.