Terug

Volg Hart van Nederland

Plezierjacht overvaren door containerschip op Maas: meerdere opvarenden in water

Plezierjacht overvaren door containerschip op Maas: meerdere opvarenden in water

112

23 apr 2022, 17:49

Op de Maas bij het Brabantse Oijen is een plezierjacht zaterdagmiddag overvaren door een containerschip. Het jacht is daarbij gezonken, meerdere opvarenden zijn te water geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 14.15 uur. Het plezierjacht van zo'n negen meter lang raakte om nog onduidelijke redenen in botsing met het grote binnenvaartschip. Op het jacht waren twee opvarenden. Zij raakten te water maar konden met hulp op het vrachtschip klimmen.

Van beide kanten van de Maas kwamen brandweerlieden aangesneld en vanuit de wijde omgeving kwamen wagens en autospuiten.

Berging

Het containerschip is net als het wrak van het jacht voorzichtig stroomafwaarts gevaren waarna het wrak door de brandweer aan de noordkant van de Maas ter hoogte van het veer is vastgelegd. Daar wordt de verdere berging afgehandeld.

Beeld: NewsH/SQ Vision/Bart Meesters

In een eerdere versie van dit bericht stond wegens onjuist aan Hart van Nederland verstrekte informatie dat de opvarenden door hulpverleners waren gered.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.