Terug

Volg Hart van Nederland

Peuter (3) ontsnapt uit dagopvang in Weert, wordt gevonden langs drukke weg

Peuter (3) ontsnapt uit dagopvang in Weert, wordt gevonden langs drukke weg

112

14 feb 2023, 20:52

Een 3-jarig jongetje is maandagochtend ontsnapt uit een peuteropvang in Weert. Het jongetje wist zich aan het toezicht van de opvangmedewerkers te onttrekken en ging er daarna vandoor. Een oplettende voorbijganger trof het kind korte tijd later aan langs de vaak drukke Sint Jozeflaan.

Dat schrijft De Limburger. Het voorval gebeurde maandagochtend rond 11.00 uur. De passant sloeg direct alarm, waardoor de peuter binnen ongeveer tien minuten weer in veiligheid kon worden gebracht. Mogelijk wist het jongetje via een poortje in een hek dat de opvang deelt met een naastgelegen school te ontsnappen.

"Mag nooit meer gebeuren"

Een woordvoerder van de opvang zegt tegen de krant geschrokken te zijn: "Het is vreselijk, vooral omdat we veiligheid zo hoog in het vaandel hebben staan." Zelf hadden ze snel na de ontsnapping ook al door dat het kind er vandoor was gegaan. Medewerkers hebben toen direct 112 gebeld en zijn zelf gaan zoeken in de omgeving en in het gebouw.

De opvang komt graag in contact met de passant, een vrouw die haar hondje uit aan het laten was, om haar te bedanken voor het alerte optreden. Met de ouders van het kind en de betrokken medewerker zijn er direct gesprekken gevoerd over het voorval. "Ook met de basisschool gaan we praten hoe we dit kunnen voorkomen. Zoiets mag nooit meer gebeuren", aldus de woordvoerder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.