Terug

Volg Hart van Nederland

Amerikaanse parachutist belandt in boom na oefensprong op vliegveld Teuge

Amerikaanse parachutist belandt in boom na oefensprong op vliegveld Teuge

112

13 juli 2022, 16:24

In de buurt van vliegveld Teuge is woensdagmiddag een parachutist in de problemen geraakt. Een Amerikaanse militair maakte een oefensprong en belandde niet op de grond, maar metershoog in een boom. De brandweer moest hem uit zijn benarde positie redden.

Een groep Amerikaanse militairen maakte woensdag een aantal oefensprongen op Teuge om te leren parachutespringen. Bij een van die sprongen ging het echter mis. Een militair lag op koers om op de juiste plek te landen toen plots de wind aantrok. Hij werd richting een rij bomen geblazen aan de rand van camping De Weeltenkamp, vlak naast het vliegveld.

De soldaat kwam uiteindelijk in een van de hoge bomen terecht. Hij wist met zijn handen nog wat takken af te weren en maakte naar eigen zeggen een zachte landing. Wel bungelde hij metershoog aan een tak. De brandweer rukte uit om de militair uit zijn benarde positie te bevrijden. Met een hoogwerker werd hij uit de boom gehaald.

Vaker mis op vliegveld Teuge

Eenmaal op de grond gaf de Amerikaan de hulpverleners een high five. Hij raakte niet gewond bij het incident. Het is niet de eerste keer dat een parachutesprong op vliegveld Teuge eindigt in een boom. Volgens De Gelderlander hing een 23-jarige militaire in opleiding begin vorige maand een uur lang in een boom na haar allereerste sprong.

Ook twee weken geleden ging het goed mis op Teuge. Een 19-jarige parachutist raakte toen tijdens een tandemsprong bewusteloos. Het duo landde door de instructeur veilig op de grond. Het slachtoffer werd direct op het vliegveld gereanimeerd door de gealarmeerde hulpdiensten en met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.