Terug

Volg Hart van Nederland

Paardje ontsnapt en rent publiek in tijdens evenement: 2 gewonden

112

17 sep 2023, 20:32

Een ringsteekevenement in Hillegom kreeg zondagmiddag een heel andere afloop dan gepland. Een paard schrok zo van het applaus dat het dier losbrak en het publiek in rende. De paniek was groot. Twee mensen raakten zo gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten, zo meldt een correspondent ter plekke.

Het paardje liep juist met aanspanning een ererondje omdat het dier met koetsiers de publieksprijs gewonnen had. Dat kon uiteraard rekenen op een flink applaus, maar daar schrok het paard - dat meer op een pony leek - zo van dat het op hol sloeg en de hekken in rende. De twee vrouwen die op de bok zaten en een omstander raakten gewond.

Behoorlijk wat paniek

Twee ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen volgens een correspondent ter plaatse. De twee vrouwen die op de bok zaten werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar waren volgens de organisatie wel aanspreekbaar. Een omstander raakte ook gewond maar die werd doorverwezen naar de huisartsenpost.

Burgemeester Arie van Erk was ook bij het evenement aanwezig en tegenover het Leidsch Dagblad verklaart hij dat er behoorlijk wat paniek was: “Er waren ook nogal wat kinderen in de buurt en eer zo’n beest weer rustig is...”. De gemeente gaat het evenement nog evalueren, aar ziet in eerste instantie nog niet dat er fouten gemaakt zouden zijn gemaakt met de inrichting van het plein.

Beeld: Flashlight Fotografie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.