Terug

Volg Hart van Nederland

Overval door 'bezorgers' tegengehouden dankzij gezond wantrouwen: wie herkent ze?

Overval door 'bezorgers' tegengehouden dankzij gezond wantrouwen: wie herkent ze?

112

21 sep 2022, 14:15

De politie is op zoek naar de daders van een mislukte overval, eind vorig jaar in Monnickendam. Daar rinkelt in de vroege ochtend van dinsdag 21 december de deurbel van een woning aan de Bereklauw. "Pakketje, pakketje", klinkt het een paar keer.

Als de opmerkzame bewoner zich realiseert dat dit tijdstip voor bezorging wel erg vroeg is, pakt hij zijn tablet en bekijkt de livebeelden van zijn voordeurcamera. Hij ziet een man voor de deur staan met een capuchon over zijn hoofd. Vreemd, want het regent buiten totaal niet. De bewoner vertrouwt de situatie niet helemaal en besluit de deur met de kierstandhouder open te doen.

Dat is maar goed ook want ogenblikkelijk duwt 'de bezorger' tegen de deur en probeert samen met een tot dan toe verstopte handlanger, binnen te komen. Door de kierstandhouder gaat dat feest niet door en snel duwt de Monnickendammer zijn voordeur dicht.

Woning beschoten

Daarop is op de beelden te zien dat 'de bezorger' zijn handlanger sommeert om in actie te komen en hij loopt weg. Vervolgens schiet de handlanger na wat geklungel 1 kogel af op de woning en maakt zich ook uit de voeten. De kogel blijft steken in de voordeur.

Het onderzoek naar dit tweetal loopt al een tijdje. Vermoedelijk wisten zij dat er op het adres in Monnickendam een ondernemersgezin woonden en hadden zij het idee dat er wat te halen viel. De daders reden vermoedelijk rond in een Mercedes Benz van het type CLA.

Heeft u informatie of een idee wie deze overvallers zijn? Belt u dan met de Politie Opsporingslijn: 0800-6070

Beeld: Politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.