Terug

Volg Hart van Nederland

Overleden foetus gevonden in water Rotterdam

112

7 dec 2022, 17:05

In Rotterdam is woensdag het stoffelijk overschot van een menselijke foetus gevonden in het water. De ongeboren baby lag in het water bij de RDM-kade bij de buurt Heijplaat.

Schoonmakers deden de vondst rond 16.00 uur. Ze troffen een bakje aan met de foetus erin. De politie is ter plaatse om onderzoek te doen.

'Echt heel klein'

Hoe oud de foetus precies was, is niet duidelijk, "maar het was echt heel klein", vertelt een woordvoerder van de politie. De Forensische Opsporing heeft vastgesteld dat het zeker jonger dan 24 weken en niet levensvatbaar was. Een ongeboren baby wordt ongeveer acht weken na de verwekking een foetus, en die fase duurt tot aan de geboorte.

ANP

Beeld: Willem Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.