Terug

Volg Hart van Nederland

Overlast door asielzoekers dwingt NS tot uitzonderlijke maatregel in Maarheeze

112

6 feb 2023, 23:29

Al jaren zorgen bewoners van het asielzoekerscentrum Cranendonck voor overlast. Bewoners van de omliggende dorpen Budel en Maarheeze voelen zich vaak onveilig, en nu neemt de NS uitzonderlijke maatregelen: vanaf maandag is een speciaal team begonnen dat iedereen op het station in Maarheeze gaat controleren.

De afgelopen tijd zorgen zwartrijdende asielzoekers geregeld voor overlast en problemen, vertelt Harm van Leuken. Hij is coördinator van het buurtpreventieteam dat de laatste jaren heeft meegeholpen om de situatie onder controle te houden. "De situatie is nu vrij rustig, behalve op station", vertelt hij over de huidige ervaringen met de asielzoekers bij het dorp. "Vandaar dat de NS nu dus die vergaande maatregel heeft genomen."

Intimidatie en agressief gedrag

Asielzoekers die zonder kaartje worden gesnapt keren zich vaak tegen de conducteur met intimidatie of agressief gedrag, aldus de NS. Want ondanks verschillende andere maatregelen door de gemeente en politie blijft het aantal incidenten op hetzelfde niveau. Met een speciaal team van vier personen dat van 's ochtends vroeg tot laat in de nacht reizigers controleert, hoopt de NS dat mensen weer een prettige reis kunnen hebben.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.