Terug

Volg Hart van Nederland

Oude man zwaargewond na val stationstrap, maar reiziger moet er langs: 'Mijn trein gaat zo!'

Oude man zwaargewond na val stationstrap, maar reiziger moet er langs: 'Mijn trein gaat zo!'

112

15 mrt 2023, 20:07

Op station Zaandam raakte een oudere man zwaargewond door een val van een betonnen trap. Terwijl de politie en handhaving probeerden werkruimte te creëren voor de ambulance, liet een passant zich van haar slechtste kant zien, schrijft politie Zaanstreek verbijsterd op sociale media.

"Waarom verplaatsen jullie die man niet, zodat ik er langs kan? Mijn trein gaat zo!", riep de passant geïrriteerd. Veel mensen reageren geschokt op het relaas, maar er zijn ook mensen die de vrouw het voordeel van de twijfel gunnen. Misschien had de vrouw haast omdat er iets ergs is gebeurd in de familie?

De politie had niet de indruk dat de vrouw in kwestie een belangrijke afspraak had. "Zij toonde vooral een brede woordenschat met de nodige k-woorden." Schrijnend, vindt de politie. "Hoe zou je willen dat er wordt gereageerd als jij of jouw geliefde er ligt?"

De man in kwestie heeft een nek- en rugwervel gebroken, weet de moeder van een ooggetuige.

Herkenbaar

Op sociale media wordt met afschuw gereageerd op het gedrag van deze passant. Ook kunnen mensen meepraten over wat er is gebeurd: "Mij is een paar weken geleden hetzelfde overkomen", schrijft Michel bijvoorbeeld. "Ik ben gevallen op de roltrap en kon niet meer opstaan en had geen gevoel in mijn linkerbeen. De man achter mij zag het gebeuren en stapte zonder ook maar iets te zeggen of te doen over mij heen en liep verder. Gelukkig waren er ook mensen die mij wel hielpen en voor mij zorgde. We leven in een IK-wereld helaas."

Gunda vertelt hoe ze bij een val haar hand brak. "Het was bij een benzinestation en mensen liepen gewoon langs zonder ook maar te helpen. Ik was verbijsterd." Fimmie heeft eenzelfde ervaring na een val van haar fiets. "Iedereen liep gewoon voorbij...en lieten mij gewoon liggen."

Margje vertelt hoe ze onlangs in een winkel een zware paniekaanval kreeg. "Mensen in de winkel lachten me vooral uit, vonden het blijkbaar erg amusant en vermakelijk", schrijft ze. "Dit raakte me zo erg dat ik overwoog om voor een rijdende auto te gaan staan."

Beeld: Politie Zaanstreek

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.