Terug

Volg Hart van Nederland

Oud-mentor veroordeeld die leerlingen tot seksuele handelingen dwong

Oud-mentor veroordeeld die leerlingen tot seksuele handelingen dwong

112

24 feb 2023, 16:42

Een 66-jarige docent uit Kruiningen is veroordeeld tot 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Dat heeft de rechtbank in Middelburg besloten. In zijn tijd als mentor op het Zeeuwse Scalda College dwong hij twee leerlingen tot seksuele handelingen.

De 66-jarige man was werkzaam als docent en mentor op de mbo-opleiding. Hij begeleidde daar tussen 2016 en 2019 twee vrouwen als hun mentor. Om goede beoordelingen te krijgen, moesten de vrouwen seksueel getinte opdrachten uitvoeren. De slachtoffers moesten zichzelf filmen in bikini of ondergoed, tongzoenen met hun spiegelbeeld of andere intieme handelingen met zichzelf uitvoeren.

Ontslag genomen

De rechtbank heeft geoordeeld dat de man op geraffineerde wijze misbruik maakte van de twee jonge kwetsbare vrouwen. Een van de slachtoffers confronteerde de man in februari 2019, waarna hij direct ontslag nam bij de school. De twee slachtoffers deden daarna aangifte.

Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de man dwangmatige en narcistische trekken vertoond. Hij heeft geen persoonlijkheidsstoornis. Hij moet zich verplicht laten behandelen, besloot de rechter. Ook mag hij geen contact meer hebben met de slachtoffers. Daarnaast moet hij dus een werkstraf uitvoeren van 200 uur en heeft hij een voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen van vier maanden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.