Terug

Volg Hart van Nederland

Man (32) die illegale 'hoodfights' in Den Bosch organiseerde opgepakt

Man (32) die illegale 'hoodfights' in Den Bosch organiseerde opgepakt

112

29 dec 2021, 18:14

In een woning in het Brabantse Vlijmen is woensdag een 32-jarige man opgepakt voor het bezit van vuurwapens, luchtdrukwapens, munitie en drugs. De man is een bekende van de politie: hij organiseerde regelmatig illegale 'hoodfights' in Den Bosch en omstreken. De straatgevechten werden aangekondigd op Facebook. De pagina staat vol met video's waarin 'hoodfighters' met namen als 'Turbulentie', 'Red Wolf' en 'Alien' het in parken tegen elkaar opnemen, soms met kinderen erbij. Ze slaan en schoppen elkaar tot een winnaar wordt uitgeroepen. De mannen komen lang niet altijd heelhuids uit de openbare matpartij.

(Tekst gaat verder onder Facebookberichten)

De organisator van de straatgevechten is woensdag opgepakt in Vlijmen. De man is echter niet in de kraag gevat voor de 'hoodfights', maar voor verboden wapenbezit. In de woning waar hij werd aangehouden vonden agenten een koffer met munitie. In zijn eigen huis in Den Bosch werden nog eens verschillende (vuur)wapens en drugs aangetroffen.

Boete van 10.000 euro

Toch komt de man niet weg met zijn illegale gevechten. Burgemeesters Jack Mikkers (Den Bosch) en Willemijn van Hees (Heusden) hebben de verdachte een dwangsom opgelegd om 'hoodfights' in de toekomst te voorkomen. Als de Bosschenaar nog een keer zo'n openbare matpartij organiseert, moet hij een boete van 10.000 euro betalen.

"Iedereen wil fijn kunnen wonen en leven. Dat begint bij een veilige omgeving, altijd en overal", leggen Mikkers en Van Hees de maatregel uit in een gezamenlijke verklaring. "Het mag duidelijk zijn dat wapens, drugs en illegale gevechten daar niet in passen", aldus de bestuurders.

Foto via Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.