Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw gewonde bij aanhouding door burgers in Ter Apel

Opnieuw gewonde bij aanhouding door burgers in Ter Apel

112

8 nov 2023, 18:01

Een 18-jarige jongen is vrijdag in Ter Apel gewond geraakt nadat hij door burgers was aangehouden. Bij die burgeraanhouding is volgens de politie mogelijk geweld gebruikt. Eind oktober gebeurde dit ook in Nieuw-Weerdinge, een dorp naast Ter Apel.

De politie kreeg vrijdagavond rond 21.15 uur een melding van een burgeraanhouding met mogelijk geweld in de Hoofdstraat in Ter Apel. Ter plaatse vonden agenten een gewonde jongen van 18 jaar uit Ter Apel en een aantal omstanders. De politie wil niet bevestigen of het om een asielzoeker gaat.

De politie meldt dat voorafgaand aan de aanhouding mogelijk "een ander incident" heeft plaatsgevonden. Wat dat is geweest, is nog onduidelijk. Maar vermoedelijk was dat incident de reden waarom burgers de achttienjarige wilden aanhouden.

In Ter Apel trekken inwoners al langer aan de bel over de overlast die ze ervaren van sommige asielzoekers uit het aanmeldcentrum daar:

Onwonenden asielzoekerscentrum zijn overlast zat: 'Geslachtsdeel op toonbank voor ogen tienermeisje'
2:38
Onwonenden asielzoekerscentrum zijn overlast zat: 'Geslachtsdeel op toonbank voor ogen tienermeisje'

Hoe de jongen gewond is geraakt is niet duidelijk. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie roept getuigen op zich te melden en is op zoek naar camerabeelden.

Op zaterdag 28 oktober raakte ook een persoon gewond tijdens een burgeraanhouding. Dat gebeurde in Nieuw-Weerdinge in de buurt van Ter Apel. Toen ging het om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het mag niet

Ook hij moest naar het ziekenhuis. Een 50-jarige man uit de gemeente Emmen is daarna aangehouden. De burgers hielden de asielzoeker volgens RTV Drenthe aan omdat hij geld zou hebben gestolen uit een bestelbus.

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen veroordeelde vorige week tegenover RTV Drenthe de burgeraanhouding. "Dit is heel beroerd. Natuurlijk schrik ik hier van", zei hij. "Het is heel simpel: burgers moeten hun grenzen kennen. Het mag niet, en dat weet iedereen." Maar tegelijk gaf hij aan dat het wachten was "op dit soort uitwassen".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.