Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Amsterdam

112

26 mei 2023, 10:56

Opnieuw is een explosie geweest bij een vestiging van een Surinaams geldwisselkantoor in Amsterdam. Niemand is gewond geraakt en er is nog niemand opgepakt. Bij diverse andere vestigingen waren deze week ook explosies.

In de nacht van donderdag op vrijdag was het raak bij een vestiging van Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost. In de nacht van dinsdag op woensdag waren er ontploffingen bij drie andere vestigingen van dat bedrijf in Amsterdam

Bekijk beelden van de ravage na die explosie hieronder:

Explosies bij drie geldwisselkantoren in Amsterdam
1:00
Explosies bij drie geldwisselkantoren in Amsterdam

Ondergronds bankieren en witwassen

De politie onderzoekt "uiteraard" of er een verband is tussen de vier explosies, laat een woordvoerster weten. De politie zei woensdag al tegen Hart van Nederland dat het motief nog niet duidelijk is: of de explosies plaatsvonden om iets weg te nemen of juist om te bedreigen.

Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws, omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden plaatsvinden, waarbij een van de verdachten gebruik zou hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.