Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar moord Peter R. de Vries

112

23 jan 2023, 17:23

De Landelijke Recherche heeft vandaag in Tilburg een Nederlandse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het leven van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.

Politie en justitie vermoeden dat de maandag aangehouden man deel uitmaakt van het crimineel samenwerkingsverband dat zich bezig heeft gehouden met de moord – en de voorbereiding daarvan – op Peter R. de Vries.

Een jaar na de aanslag op De Vries, op 6 juli vorig jaar, stond heel Nederland stil bij zijn dood:

Jaar na aanslag op Peter R. de Vries: 'Ik herdenk hem elke dag'
1:57
Jaar na aanslag op Peter R. de Vries: 'Ik herdenk hem elke dag'

Over de identiteit van de verdachte is verder nog niets bekend. Hem zijn beperkingen opgelegd, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij. De misdaadverslaggever was vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is. In 2018 werd B.'s broer Reduan doodgeschoten, in 2019 zijn advocaat Derk Wiersum.

Rechtszaak opnieuw

Vrijwel direct na de aanslag wist de politie Kamiel E. en Delano G., de twee vermoedelijke uitvoerders, aan te houden. Tegen dit tweetal eiste het OM vorig jaar juni levenslang. De rechtbank bepaalde op het laatste moment dat hun berechting opnieuw moet, onder meer in verband met de emigratie van een van de rechters.

Zij staan samen met vier anderen terecht, onder wie de man die de moord rechtstreeks zou hebben aangestuurd. In totaal zijn er nu acht verdachten aangehouden in het onderzoek naar de moord, van wie er zeven vastzitten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.