Terug

Volg Hart van Nederland

Opgepakte vrouw in onderzoek naar dood baby Sem wordt vrijdag voorgeleid

Opgepakte vrouw in onderzoek naar dood baby Sem wordt vrijdag voorgeleid

112

8 sep 2022, 16:49

De vrouw die is aangehouden in het onderzoek naar de dood van baby Sem Vijverberg hoort vrijdag of ze langer vast moet blijven zitten. Ze wordt die middag voorgeleid bij de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Dit heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De officier van justitie zal daar vorderen dat de vrouw veertien dagen in bewaring gaat, aldus het OM.

De politie meldde eerder dat de vrouw vermoedelijk de moeder is van de baby. Het lichaampje van de jongen werd in januari 2006 ontdekt in een rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem. Hij is door zwaar geweld om het leven gebracht en achtergelaten.

Voldoende ernstige bezwaren

Het OM meldt dat het onderzoek tot nu toe voldoende ernstige bezwaren heeft opgeleverd voor mogelijke betrokkenheid van de vrouw bij de dood van de baby en het achterlaten van het lichaampje. Wat haar rol precies zou zijn wordt nog onderzocht. "Voor dat onderzoek is het van belang dat de vrouw in voorlopige hechtenis gaat. Daarnaast is er sprake van een ernstig misdrijf waardoor de rechtsorde is geschokt", zei het OM donderdag.

De vrouw zit in beperkingen. Dat betekent dat ze slechts contact met haar advocaat mag hebben. Daarom, zo legt het OM uit, kan er niets gezegd worden over de inhoud van de tenlastelegging of over het verloop van de verhoren tot nu toe. Ook over het DNA-onderzoek, dat uitsluitsel moet geven of ze inderdaad de moeder van de baby is, kan het OM niets zeggen.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.