Terug

Volg Hart van Nederland

Ontvoerde Isra uit Goor na 18 jaar teruggevonden, is nu moslim

112

10 dec 2022, 10:02

Na een ruim achttien jaar durende zoektocht, is de ontvoerde Isra uit Goor teruggevonden. De nu 21-jarige vrouw blijkt in de Libische hoofdstad Tripoli te wonen en verkeert in goede gezondheid. Isra is echter inmiddels overtuigd moslima en wil helemaal niets meer met haar familie in Nederland te maken hebben. Dat meldt RTV Oost.

Het wrange van deze opzienbarende ontknoping: opa Ger en oma Clary weten na al die jaren eindelijk dat hun kleindochter nog leeft, maar de kans is uiterst gering dat ze Isra ooit nog weer in de armen kunnen sluiten.

Isra woont bij haar biologische vader Hasèn Aksema, de man die augustus 2004 zijn ex-vrouw - kapster Marisse van der Burg uit Goor - op gruwelijke wijze om het leven bracht en vervolgens Isra naar zijn vaderland Libië ontvoerde. Isra is recent teruggevonden dank zij de inspanningen van gepensioneerd rechercheur Hans Kamperman en zijn vroegere collega Elly Sjouw, die nog altijd bij de politie werkt. Beiden deden dit overigens op persoonlijke titel, buiten hun werk bij de politie om.

Beïnvloed

Opa Ger laat aan Hart van Nederland weten dat hij niet opkijkt van het nieuws. "We hadden er wel rekening mee gehouden dat dit de uitkomst zou kunnen zijn. Zolang haar vader nog leeft zal de beïnvloeding blijven. Ze ging hier op haar derde weg, ze weet natuurlijk niet anders."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.