Terug

Volg Hart van Nederland

Omwonenden in shock om doodgestoken jong kind in Rotterdam: 'Ik heb er geen woorden voor'

112

18 juli 2022, 10:50

Bewoners van de Wolphaertsbocht in Rotterdam zijn totaal in shock over het drama dat zich zondag in hun buurtje voltrok. Een jong kind werd daar doodgestoken. De politie pakte daarop een 22-jarige man op, een actief dienend militair. "Verschrikkelijk", verzucht een buurvrouw, "ik heb zelf kinderen dus ik heb er geen woorden voor."

De straat was zondag gevuld met toeschouwers die met elkaar de onderste steen proberen boven te halen. Er is immers nog veel onduidelijk. De één vertelt dat het slachtoffer een jongetje van circa vier jaar oud is, een ander weet zeker dat het een baby was van ongeveer zes maanden.

"Het is binnen gebeurd", weet één van hen tegen Hart van Nederland te vertellen. "Daarna is de moeder met het kind naar buiten gerend en kwam haar familie meteen aan om ze naar het ziekenhuis te brengen."

'Wat voor man ben jij?'

Een buurvrouw stelt dat de man, "de vader van de baby, zijn keeltje had doorgesneden". Dat scenario vertellen er meer. "Een buurvrouw hoorde commotie en is er naartoe gegaan. De moeder had de baby beet en de buurvrouw probeerde de wond dicht te drukken, maar dat heeft niet mogen baten", vertelt een ander. "Daarna kwam de vader naar buiten van: 'Ik heb het gedaan'." Ongelooflijk, roept ze uit. "Waar gaat het heen in dit land?"

Omroep Rijnmond deelde zondag een video waarop de arrestatie van de verdachte te zien is. Omstanders staan woedend bij de woning en worden door agenten tegengehouden. "Een kleine baby, man. Wat voor man ben jij, man?", zo is onder andere op de video te horen.

Komende dagen wordt meer bekend

Omdat de verdachte een actief dienend militair is, werd de zaak direct overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, vertelt een woordvoerder. Meer dan dat kan hij niet kwijt over het drama. "In dit stadium is het te vroeg om daar iets over te delen. De komende dagen zal er meer bekend worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.