Terug

Volg Hart van Nederland

Justitie waarschuwt messentrekker Vlaardingen: meld je, anders worden beelden verspreid

Justitie waarschuwt messentrekker Vlaardingen: meld je, anders worden beelden verspreid

112

18 apr 2022, 22:33

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dinsdag beelden naar buiten brengen van een man die ervan verdacht wordt dat hij afgelopen weekend in Vlaardingen een 21-jarige vrouw in haar rug heeft gestoken. Hij viel zijn slachtoffer "vanuit het niets" aan, aldus de politie.

De vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht aangevallen toen ze op de fiets vanuit haar hockeyclub in Schiedam op weg was naar een café aan de Hoogstraat in het naburige Vlaardingen. Daar had ze met haar vriend afgesproken. Op de kruising van de Kortedijk en Werf van Pronk werd het slachtoffer in haar rug gestoken.

'Heftig incident met grote impact'

De politie spreekt van een "heftig incident" dat grote impact heeft, zowel op het slachtoffer zelf, als op iedereen om haar heen, als op leden van haar hockeyclub. De vrouw is na de steekpartij niet in levensgevaar geweest. "Het lijkt erop dat geen vitale organen zijn beschadigd", meldt de politie maandag.

Twee dagen na het incident is de messentrekker nog altijd niet gepakt. Justitie waarschuwt de dader nu: als hij zich niet meldt, zullen dinsdagavond beelden van de verdachte getoond worden in het tv-programma Opsporing Verzocht. Dat is sneller dan gebruikelijk. "Deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald", legt de politie uit.

Dader reed op donkere fiets

Ondertussen worden ooggetuigen of mensen die meer weten over de steekpartij dringend verzocht om zich te melden bij de politie. De verdachte is ongeveer 1,70 meter lang, droeg donkere kleding en reed op een donkere fiets. De politie benadrukt dat rechercheurs "alles op alles" zetten om de dader te vinden.

Bovenstaand video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.