Terug

Volg Hart van Nederland

OM vervolgt twee minderjarige jongens voor moord op Tim (15) uit Middelburg

OM vervolgt twee minderjarige jongens voor moord op Tim (15) uit Middelburg

112

14 apr 2022, 16:46

De twee minderjarige jongens van 15 en 17 jaar die vastzitten voor de steekpartij waarbij zondag 9 januari een 15-jarige jongen in Middelburg om het leven kwam, worden door het Openbaar Ministerie verdacht van moord. Donderdag was achter gesloten deuren een eerste voorbereidende zitting in de rechtbank in Middelburg.

Het slachtoffer uit Middelburg werd zwaargewond gevonden met meerdere steekwonden. De dodelijke steekpartij vond rond het middaguur plaats tussen de Meanderlaan en De Overloper in de Zeeuwse stad. Drie dagen na het steekincident, op 12 januari, werden de twee verdachten aangehouden.

Uithuisgeplaatste broers

De 17-jarige verdachte komt uit Steenbergen. De 15-jarige verdachte is afkomstig uit Rilland. Ze werden op woensdag 12 januari, op de dag van het overlijden van het slachtoffer, gearresteerd in een woning in de Middelburgse wijk Dauwendaele en zitten sindsdien in voorarrest.

Het gaat om twee broers, die volgens regionale media uit huis waren geplaatst en op het moment van arrestatie in het huis van hun moeder waren. De twee verdachten waren al direct na de steekpartij in beeld bij de politie, maar ondanks herhaalde pogingen konden ze niet eerder worden aangehouden.

De volgende voorbereidende zitting is op 21 juni, opnieuw achter gesloten deuren vanwege de leeftijd van de verdachten.

De bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.