Terug

Volg Hart van Nederland

Tot tien jaar celstraf geëist tegen Hilversumse jongeren die 'op oorlogspad' waren in Mallorca

Tot tien jaar celstraf geëist tegen Hilversumse jongeren die 'op oorlogspad' waren in Mallorca

112

17 okt 2022, 14:01

De verdachten in de Mallorca-zaak hebben hun strafeisen te horen gekregen. Zojuist hebben de officieren van justitie de straffen van de negen jonge mannen uit Hilversum bekend gemaakt. Tot tien jaar celstraffen wordt er geëist. De drie hoofdverdachten Sanil B., Mees T. en Hein B. worden het zwaarst aangerekend voor het excessieve uitgaansgeweld op het Spaanse eiland.

De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd vorig jaar in de nacht van 13 op 14 juli op de boulevard van de populaire badplaats El Arenal in elkaar geslagen en verloor zijn bewustzijn. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

Cel- en werkstraffen

Hoofdverdachte Sanil B. hoorde de hoogste straf. Het OM wil dat hij voor tien jaar de cel in moet. Tegen Mees T. (19) en Hein B. (19) zijn celstraffen van acht jaar geëist.

Tegen vijf overige verdachten uit de Hilversumse vriendengroep eisten de officieren van justitie celstraffen variërend van 180 dagen (waarvan een deel voorwaardelijk) tot achttien maanden, en werkstraffen tot 180 uur. Ten aanzien van hen achtte het OM openlijk geweld en in een paar gevallen poging tot doodslag bewezen. Voor de negende verdachte Martijn T. (20) vroeg het Openbaar Ministerie vrijspraak.

Sanil B. reageert geschrokken op de strafeis van tien jaar. "De eis is gebaseerd op iets wat ik helemaal niet heb gedaan. Het is gebaseerd op vermoedens en bewuste onwaarheden", stelt hij. Een andere hoofdverdachte, Hein B., gaf in een reactie aan ook "geschrokken" te zijn.

Bizar geweld

"Het is niet een uit de hand gelopen kroeggevecht, maar bizar geweld", aldus de officier maandagochtend. Volgends de aanklager werd Carlo als eerst aangevallen. De 27-jarige wordt geslagen en valt op de grond. Vervolgens krijgt hij schoppen tegen zijn hoofd, waardoor Carlo bewusteloos raakt.

Eerder op maandag kwamen tijdens de zitting meerdere details naar buiten over de fatale avond. Zo is er DNA-materiaal van Heuvelman gevonden op de schoen van de hoofdverdachte Sanil B. "Een dodelijk treffer en het leven is in luttele seconden uit Carlo getrapt', aldus justitie.

Dinsdag komen de advocaten van de verdachten aan het woord. De advocaat van verdachte Mees T. bijt het spits af. Tegen hem is acht jaar cel geëist. De uitspraak is op 18 november.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.