Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist tot 4,5 jaar cel voor beroving die man (72) fataal werd

OM eist tot 4,5 jaar cel voor beroving die man (72) fataal werd

112

28 feb 2023, 19:39

Tegen twee vrouwelijke verdachten zijn dinsdag voor de rechtbank in Dordrecht celstraffen van 4,5 jaar en 2,5 jaar geëist voor de beroving van een 72-jarige man bij een pinautomaat aan de rand van winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam-Zuid. De man overleed kort na de beroving.

Tijdens het pinnen, op 17 september afgelopen jaar, werd het slachtoffer volgens het Openbaar Ministerie door de 43-jarige Bianca G. bij de nek vastgegrepen. Vervolgens toonde ze een mes en duwde ze het slachtoffer tegen de gevel, waarbij hij ten val kwam. Bianca G. hoorde de hoogste straf tegen zich eisen vanwege haar rol bij de beroving, terwijl de 48-jarige Esmeralda van W. beschuldigd wordt van medeplichtigheid aan diefstal met geweld.

Hartafwijking

Het 72-jarige slachtoffer had een hartafwijking en zijn dood wordt de verdachten verweten. Na de beroving rende het slachtoffer achter G. aan. Hij zakte in elkaar door een acuut hartinfarct als gevolg van de stress. Hij overleed in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie noemt de beroving "een buitengewoon lafhartige daad". De officier van justitie gelooft dat de verdachten een vooropgezet plan hadden, waarbij Van W. het slachtoffer aanwees. Beide verdachten erkenden dat ze behoorlijk onder invloed waren van alcohol toen ze de misdaad pleegden.

'Lieve man van ons afgepakt'

De nabestaanden van het slachtoffer maakten tijdens de zitting gebruik van het spreekrecht. "Die lieve man hebben jullie van ons afgepakt", zeiden ze over het slachtoffer. "Als jullie op 17 september aan hem hadden gevraagd om 20 euro, dan had die beste man het jullie gewoon gegeven. Hij weet wat geldzorgen zijn. Daar hadden jullie hem niet voor hoeven te bedreigen en te beroven."

De rechtbank doet uitspraak op 14 maart.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.