Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist opnieuw levenslang tegen verdachten moord Derk Wiersum

112

27 jan 2023, 17:17

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag in hoger beroep een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum. De twee, Moreno B. (34) en Giërmo B. (39, geen familie), staan terecht voor het gerechtshof Amsterdam, in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol.

Zij hebben ook tijdens het proces in hoger beroep ontkend dat zij de daders zijn van de schokkende moord. De rechtbank veroordeelde hen in 2021 tot dertig jaar cel, na een eis tot levenslang.

Huurmoord

Het OM ziet de beide mannen als zogeheten medeplegers. Zij hebben nauw samengewerkt bij de voorbereiding en uitvoering van de huurmoord. Hun ontkennende verklaringen zijn volgens justitie ongeloofwaardig.

Advocaat Derk Wiersum (44) werd op 18 september 2019 doodgeschoten bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was een van de raadsheren van Nabil B., de kroongetuige in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

Peter R. De Vries

In maart 2018 werd Nabil B.’s broer Reduan vermoord. In juli 2021 volgde Peter R. de Vries, vertrouwensman van de kroongetuige. Onderzoek naar onder meer opdrachtgevers loopt nog.

Bovenstaande beelden waren eerder te zien in Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.