Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist cel voor 16-jarige jongen na messteek in rug 12-jarig meisje

OM eist cel voor 16-jarige jongen na messteek in rug 12-jarig meisje

112

28 apr 2022, 21:05

300 dagen jeugddetentie is de eis van het Openbaar Ministerie bij de kinderrechter in Den Haag tegen een 16-jarige jongen uit 's Gravenzande. Op 29 juli vorig jaar heeft hij een 12-jarig meisje zonder enige aanleiding met een mes in haar rug gestoken. Het geweld deed zich voor in het Delftse park Buitenhof, waar het slachtoffer met een vriendinnetje aan het spelen was. Het meisje moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

De jongen zou op 29 juli 2021 een bekende van hem hebben willen doden, zo vermoedt het OM. In zijn telefoon vond de politie de notitie "Plan om haar te doden op 26 juli. Plan uitvoeren op 29 juli 2021." Op de bewuste dag zou de jongen een afspraak hebben geprobeerd te maken met een meisje te maken, maar die ging daar niet op in. Uit frustratie heeft de jongen een willekeurig ander slachtoffer gezocht.

Grote onrust

De steekpartij leidde tot grote onrust in de buurt. In de zoektocht naar de dader heeft de politie een compositietekening van de verdachte laten maken. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde in september aandacht aan de zaak, waarna tips tot aanhouding van de jongen hebben geleid.

Het onderzoek van de telefoon wijst volgens het OM uit dat de jongen op het moment van het incident in de buurt van de plaats van het misdrijf moet zijn geweest. De jongen ontkent dat en verklaart dat hij op een naburig voetbalveldje is geweest. De problemen met alcohol en drugs van de verdachte baren de officier van justitie zorgen. De jongen moet zich daarom laten behandelen en begeleiden, vindt hij.

De kinderrechter doet uitspraak op 12 mei.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.