Terug

Volg Hart van Nederland

OM eist acht jaar cel tegen pleegmoeder na dood 2-jarige Delias

112

15 mrt 2023, 09:33

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar geëist tegen de pleegmoeder van de 2-jarige Delias. Zij wordt ervan verdacht de peuter in 2020 zo te hebben mishandeld, dat hij aan zijn verwondingen overleed.

De 47-jarige pleegmoeder belde op 6 april 2020 zelf naar het noodnummer, omdat haar pleegkindje onwel zou zijn geworden. Vanaf dat moment heeft ze wisselende verklaringen afgelegd over wat er zich heeft afgespeeld in de Alkmaarse woning.

Ernstig hersenletsel

Tijdens een scan in het ziekenhuis blijkt dat Delias ernstig hersenletsel heeft. Twee dagen daarna overlijdt hij aan zijn verwondingen. Er worden vraagtekens geplaatst bij de verklaringen van de verdachte, omdat deze niet overeenkomen met het letsel.

Volgens het OM stierf het kindje nadat het hevig heen en weer was geschud, hevig op het hoofd was geslagen en van grote hoogte op de grond was gegooid.

'Heel heftig'

De moeder van Delias heeft hem vrijwillig uit huis laten plaatsen, omdat ze tijdelijk niet voor haar kinderen kon zorgen. "Dan denk je dat hij goed wordt opgevangen en dan krijg je hem op deze manier terug, en dan moet je hem begraven. Dat is heel heftig", vertelt haar advocaat tegen Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.