Terug

Volg Hart van Nederland

Nog tien mensen vast na kampioenswedstrijd Feyenoord

112

15 mei 2023, 11:31

Van de ruim honderd mensen die zondag rond de kampioenswedstrijd van Feyenoord zijn aangehouden, zitten er nog zo'n tien vast. De rest is weer vrijgelaten, laat de Rotterdamse politie weten.

De meeste aanhoudingen werden verricht voor overtredingen in de openbare orde, beledigingen, openbaar dronkenschap en het afsteken van vuurwerk. Waar de tien mensen die nu nog vastzitten precies voor zijn aangehouden, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen.

Feyenoord kroonde zich zondagmiddag voor de zestiende keer tot landskampioen na een overwinning op Go Ahead Eagles. Na de kampioenswedstrijd moest de ME in actie komen bij ongeregeldheden op de Coolsingel en er werd een waterkanon ingezet. Verder ging het volgens de politiewoordvoerder niet om ernstige incidenten.

Huldiging

Maandagmiddag wordt Feyenoord gehuldigd op de Coolsingel. De eerste vakken staan al helemaal vol met fans en het is erg druk in de stad. Volgens de politie is de sfeer goed en zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

De eerste Feyenoord-fans hadden zich maandagochtend al vroeg verzameld:

Rotterdamse Coolsingel stroomt vol voor huldiging Feyenoord
1:52
Rotterdamse Coolsingel stroomt vol voor huldiging Feyenoord

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.