Terug

Volg Hart van Nederland

Nog drie gewonden van treinongeval Voorschoten op intensive care

Nog drie gewonden van treinongeval Voorschoten op intensive care

112

5 apr 2023, 10:37

De drie personen die zwaargewond raakten door het treinongeluk in Voorschoten liggen nog op de intensive care. Volgens een woordvoerder van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) is hun toestand ernstig maar stabiel.

De drie slachtoffers verblijven in de twee traumacentra in de regio. Twee van hen liggen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de derde in het HMC Westeinde in Den Haag. Alle drie zijn dinsdag geopereerd.

De woordvoerder weet nog niet hoe het is met de andere gewonden die dinsdag naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Dode en meerdere gewonden

Bij het ongeval, waarbij een goederentrein en een intercity op een bouwkraan botsten, kwam een medewerker van bouwbedrijf BAM om het leven en raakten ongeveer dertig mensen gewond. Negentien van hen moesten naar een ziekenhuis, van wie er tien naar het calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht gingen. De meesten mochten dinsdag weer naar huis.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.