Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuw onderzoek naar vermoorde au pair Mary Kriek (19)

Nieuw onderzoek naar vermoorde au pair Mary Kriek (19)

112

23 feb 2023, 09:56

De politie in Essex doet 65 jaar na dato opnieuw onderzoek naar de moord op de Nederlandse au pair Mary Kriek. Kriek was nog maar 19 jaar oud toen ze in 1957 op een boerderij bij Colchester verbleef om Engels te leren. Haar droomavontuur duurde slechts een maand, omdat ze toen vermoord werd aangetroffen in een droge greppel.

Een woordvoerster van het Britse korps heeft bevestigd aan De Telegraaf dat de politie de zaak opnieuw zal onderzoeken, waarbij ze zullen gebruikmaken van nieuwe technologische vooruitgang en nieuwe onderzoekslijnen zullen inzetten.

Er zullen ook nieuwe oproepen worden gedaan om informatie over deze zaak naar voren te brengen. De politie hoopt op deze manier de zaak op te lossen en criminelen alsnog voor het gerecht te brengen.

Belangrijkste verdachte

Hoewel de belangrijkste verdachte van destijds, Roger St. Claire Fearon, niet meer leeft, is de politie vastbesloten om deze zaak tot een oplossing te brengen en de familie van Mary Kriek de kans te geven om de zaak af te sluiten. De politie roept iedereen op die informatie heeft over deze zaak om deze naar voren te brengen, want het is nooit te laat om een misdrijf op te lossen en recht te doen aan het slachtoffer en de nabestaanden.

Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.