Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuw-Beijerland herdenkt slachtoffers truckdrama: zo volg je de dienst

Nieuw-Beijerland herdenkt slachtoffers truckdrama: zo volg je de dienst

112

7 sep 2022, 11:47

In kerk De Poort in Oud-Beijerland worden woensdagavond de dodelijke slachtoffers van het vrachtwagendrama in Nieuw-Beijerland herdacht. Dat gebeurt tijdens een besloten dienst, maar via een livestream is de bijeenkomst voor iedereen te volgen.

De herdenking is vooral bedoeld voor nabestaanden van de overleden slachtoffers, direct betrokkenen en leden van de ijsclub. Ook inwoners van de Zuidzijde en hulpverleners zijn welkom, verder is het een besloten dienst. Mensen die niet zijn uitgenodigd en de herdenking toch willen volgen, kunnen dit woensdagavond doen via een speciale livestream.

Eind vorige maand reed een Spaanse vrachtwagenchauffeur vanuit stilstand plots een dijkje af en belandde te midden van een barbecuefeestje van de lokale ijsclub. Bij het drama kwamen in totaal zeven mensen om het leven, waaronder een ongeboren baby. Vier slachtoffers, waaronder de ongeboren baby, maakte onderdeel uit van één familie.

Epileptische aanval

Volgens advocaat Felix Laros zou de Spaanse chauffeur een epileptische aanval hebben gehad, waarna hij met zijn vrachtwagen van de dijk reed. De chauffeur zou in zijn jeugd eerder epileptische aanvallen hebben gehad en slikt hier nog steeds medicijnen voor. Ook staat de man onder behandeling van een arts. Laros spreekt dan ook van een noodlottig ongeval. Er waren geen drugs of alcohol in het spel, zo wijst ook onderzoek van de politie uit.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.