Terug

Volg Hart van Nederland

Nepverpleger Jeroen Bosch Ziekenhuis: geen idee waarom ik loog

112

13 mrt 2023, 13:23

Leroy S., de man die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij staat maandag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Toen het aan het begin van de coronacrisis zo druk was in de ziekenhuizen, was alle hulp welkom. De 27-jarige S. solliciteerde in maart 2020 bij het ziekenhuis, loog dat hij een hbo-opleiding tot verpleger had afgerond, en kon direct aan de slag. Toen na enkele weken duidelijk werd dat hij geen enkele relevante opleiding had afgerond, is hij direct ontslagen.

Op de computer van S. zijn vervalste diploma's gevonden. Ook vroeg hij een registratie aan in het kwaliteitsregister voor de zorg, het zogenaamde BIG-register. Waarom, weet hij niet meer, zei hij tegen de rechter. "Ik heb er niet bij stilgestaan wat voor aanzien dat BIG-register heeft."

'Verkeerd uniform'

Volgens S. heeft hij bij leidinggevenden aangegeven dat hij handelingen moest uitvoeren waarvoor hij niet gekwalificeerd was en dat hij een verkeerd uniform had gekregen, namelijk die van verpleger op de intensive care. Collega's verklaren echter anders en vertellen dat S. vertelde dat hij gediplomeerd verpleger was.

Het ziekenhuis deed aangifte. S. heeft korte tijd vastgezeten, maar is nu op vrije voeten.

Strafeis dinsdag

De rechtbank heeft twee dagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. De strafeis tegen S. komt waarschijnlijk dinsdag.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.