Terug

Volg Hart van Nederland

Neersteken Nederlands meisje (10) in Zweden was waarschijnlijk geen terreurdaad

112

3 mrt 2023, 10:17

De politie in de Zweedse stad Göteborg gaat ervan uit dat het steekincident waarbij een 10-jarig Nederlands meisje zwaargewond raakte geen terreurdaad was, melden Zweedse media. Het meisje werd rond 12.30 in een park in het centrum van Göteborg neergestoken, haar 70-jarige oma raakte gewond aan haar arm toen ze probeerde het meisje te beschermen.

De man is volgens de Zweedse omroep SVT eerder veroordeeld voor diefstal en mishandeling en heeft een gevangenisstraf van drie jaar uitgezeten.

"We onderzoeken nog of het een terreurdaad is, maar we gaan er nu van uit dat het een op zichzelf staand incident was", aldus een politiewoordvoerder tegen de krant Dagens Nyheter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Willekeurig slachtoffer

Het Nederlandse meisje uit de regio Amsterdam was in Zweden op bezoek bij haar Zweedse grootouders. Volgens de politie is er geen verband tussen de 35-jarige verdachte en het meisje. "Vermoedelijk was zij een willekeurig slachtoffer", aldus de politie.

Op Twitter worden beelden gedeeld van de paniek na het steekincident:

10-jarig meisje neergestoken in Zweden, beelden van steekincident
0:39
10-jarig meisje neergestoken in Zweden, beelden van steekincident

De verdachte is direct na het incident opgepakt. Hij werd overmeesterd door omstanders die ingrepen en hem naar de grond werkten, melden lokale media.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.