Terug

Volg Hart van Nederland

Neergestoken neef Quincy Promes eist meer dan miljoen euro schadevergoeding

Neergestoken neef Quincy Promes eist meer dan miljoen euro schadevergoeding

112

3 mrt 2023, 11:15

De strafzaak tegen ex-international Quincy Promes is vrijdag van start gegaan. De voetballer wordt verdacht van het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in juli 2020. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op aan zijn knie. Als schadevergoeding wordt er nu meer dan een miljoen euro van de voetballer geëist.

Momenteel voetbalt Promes bij de Russische club Spartak Moskou. Hij is zelf niet bij de zaak aanwezig. Volgens zijn advocaat Robert Malewicz is de voetballer in Moskou gebleven wegens contractuele verplichtingen van zijn werkgever.

In Nederland loopt Promes het risico te worden aangehouden. Het Openbaar Ministerie wil hem in een andere zaak wil horen, laat Malewicz weten.

PTSS

De neef van Promes is wel bij de zaak aanwezig. Zijn advocaat Yehudi Moskowicz vertelt dat hij sinds het incident lijdt aan een posttraumatisch stressstoornis.

Moszkowicz spreekt van krokodillentranen bij de verdediging. Daarbij wees hij op de uitspraak van een civiele rechter. Die bepaalde eerder dat Promes zijn neef een nog nader te bepalen schadevergoeding moet betalen. Tegen die uitspraak loopt nog een hoger beroep.

Verzoek om uitstel

De advocaat van Promes Malewicz vroeg aan het begin van de zitting om de strafzaak uit te stellen, omdat hij pas op donderdagavond is geïnformeerd over de geëiste schadevergoeding en vrijdagochtend pas de bijlagen ontving.

De officier van justitie verzette zich tegen het gevraagde verzoek van Malewicz om de zaak uit te stellen. "We hebben het vandaag over een strafzaak. Die is goed en langdurig voorbereid", vertelde de officier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.