Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse wingsuitvlieger Jarno Cordia (44) verongelukt in Zwitserland

112

6 jan 2023, 06:19

Een Nederlander is woensdag in Zwitserland verongelukt bij het basejumpen met een vliegend pak (wingsuit) aan. Het gaat om de ervaren wingsuitvlieger Jarno Cordia (44) die in maart tegen Het Klokhuis zei dat hij al duizenden sprongen erop had zitten, melden familieleden op sociale media.

De Zwitserse politie zegt dat er woensdag een man is omgekomen in de bergen bij Lauterbrunnen, maar meldt nog niet de identiteit van de omgekomen persoon.

Het slachtoffer was volgens de politie vanaf het springpunt genaamd High La Mousse gesprongen met zijn wingsuit en door onbekende oorzaak meerdere keren tegen een rotswand gebotst. Reddingswerkers konden niets meer voor de man betekenen. De politie in Bern doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

'Een sprong in het diepe'

De zus van Cordia schrijft op Facebook dat "een sprong in het diepe" in Zwitserland zijn laatste werd. "Wat voel ik me rot dat ik geen afscheid van jou kon nemen en dat het in één klap over was. Dit gat wordt nooit meer opgevuld", schrijft ze. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was donderdagavond niets bekend over de situatie.

Tekst gaat verder onder de post

Wingsuitvliegers hebben een speciaal pak aan waarmee ze door de lucht zweven. Ze springen uit vliegtuigen en/of van bergen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.