Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander (58) dood aangetroffen op Ibiza na inname hallucinerend paddengif

Nederlander (58) dood aangetroffen op Ibiza na inname hallucinerend paddengif

112

19 mei 2023, 23:31

Op Ibiza is eind april een Nederlandse man dood aangetroffen in een bosgebied in de buurt van zijn huis. In eerste instantie werd gedacht dat de man was overleden aan een hartstilstand. Maar uit forensisch onderzoek blijkt nu dat de man is overleden aan hallucinerend paddengif.

De stof die de man had ingenomen, bufotenine, heeft een hallucinerend effect en is vergelijkbaar met lsd en ayahuasca. In eerste instantie verklaarde een vriend van de man aan hulpdiensten dat hij zou zijn overleden aan een hartstilstand, zo schrijft de Spaanse krant Diario de Ibiza. Alleen vertrouwden de agenten de zaak niet helemaal en besloten ze de Guardia Civil in te schakelen.

Bijna een maand later is dus duidelijk geworden dat de man is overleden aan het innemen van het paddengif. De Spaanse krant laat weten dat het innemen van deze drug normaal in groepsverband gedaan wordt. Alleen wijst bij dit onderzoek uit dat de man alleen was toen hij het innam. Er waren geen verdere personen betrokken bij het incident.

Foto ter illustratie: Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.