Terug

Volg Hart van Nederland

Twee Nederlanders opgepakt na wilde schietpartij in beachclub Marbella

Twee Nederlanders opgepakt na wilde schietpartij in beachclub Marbella

112

18 juli 2022, 13:21

Twee Nederlandse mannen zijn door de Spaanse politie opgepakt na een geweldsexplosie in een drukbezochte beachclub in Marbella. Hierbij werd ook geschoten en raakten vijf mensen gewond. De verdachten zijn twee mannen van 32 en 26 jaar oud. Dat bevestigen Spaanse autoriteiten aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De betreffende discotheek Opium Beach Club ligt aan het strand aan de oostrand van het centrum van de stad. Bij het schietincident werd een 32-jarige vrouw in haar bil geschoten en ligt in kritieke toestand op de intensive care. Ook een 32-jarige Ierse werd neergeschoten en raakte zwaargewond. Verder liepen slachtoffers van 19 en 36 jaar schotwonden op aan de heup en rug. Zij verkeren voor zover bekend niet in levensgevaar.

Drugscriminaliteit

De Spaanse politie gaat uit van één schutter en is een groot onderzoek begonnen. De Nederlandse schutter ligt met steekwonden aan zijn hoofd en rug in het ziekenhuis. Volgens de Spaanse krant El Mundo schoot de mogelijk uit zelfverdediging toen hij werd aangevallen, maar dat hij zijn doel miste en omstanders neerschoot.

De man met het mes kwam volgens de krant uit een andere groep discobezoekers dan het gezelschap waarmee de schutter uit was. Lokale media suggereren dat het mogelijk om rivaliserende drugscriminelen gaat. Marbella is volgens een hoge politiefunctionaris al jaren een 'hub' van drugscriminelen van over de hele wereld.

Enorme paniek

De Nederlandse influencer en Love Island-deelnemer Kelly van der Minne was getuige van de geweldsuitbarsting zondagnacht in de Opium Beach Club in het Spaanse Marbella. Een vrouw naast Kelly werd neergeschoten, deelt de influencer aangeslagen in haar instagramstories.

De paniek binnen de club was enorm, mensen probeerden weg te komen en vielen over elkaar heen. Kelly zelf heeft tien minuten in doodsangst op de grond gelegen, hopend dat ze zou overleven. "Het was gestoord", zegt ze in shock nadat ze heelhuids de club wist te verlaten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.