Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland schrikt van falend luchtalarm: 'Hebben we echt een noodgeval te pakken?'

Nederland schrikt van falend luchtalarm: 'Hebben we echt een noodgeval te pakken?'

112

6 feb 2023, 13:15

De maandelijkse test van het luchtalarm verliep deze eerste maandag van de maand niet helemaal vlekkeloos. Uit verschillende plaatsen door heel het land komen meldingen van mensen die het alarm pas minuten na het vaste tijdstip om 12.00 uur kregen te horen, of zelfs helemaal niet.

"Iemand zat vandaag te slapen", meldt een Brabander. "Geen sirenes om 12.00 maar om 12.05 uur." Even verderop vraagt iemand zich af: "Geldt dit nog steeds als eerste maandag van de maand om 12.00 uur, of hebben we echt een noodgeval te pakken?"

Maar ook van de andere kant van het land komen dergelijke signalen binnen. "Het luchtalarm in de stad Groningen was 10 minuten te laat", schrijft iemand. "In het geval van oorlog zit je hier dikke prima." Een andere Twitteraar is al net zo fatalistisch vanwege de iets vertraagde test. "De wereld gaat eraan! Het was gezellig."

Soms iets later

Meldkamer Noord-Nederland meldt via Twitter dat het soms voorkomt dat het luchtalarm niet exact om 12.00 uur wordt verstuurd. "Soms is dat iets later, omdat ze dan bijvoorbeeld druk zijn met het afhandelen van meldingen. Zoals dat vandaag het geval is."

Toch ging het op veel plekken wél goed. "Ja hoor, de overspannen koe loeit er weer op los", laat een man uit Elburg weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.