Terug

Volg Hart van Nederland

Nabestaanden Ichelle van de Velde over verdwijning: 'Dit was zo niet haar, dit was zo niet Ichelle'

Nabestaanden Ichelle van de Velde over verdwijning: 'Dit was zo niet haar, dit was zo niet Ichelle'

112

8 sep 2022, 06:00

De verdwijning van de 29-jarige Ichelle van de Velde in de eerste maanden van 2021 wordt groot landelijk nieuws. Later blijkt dat ze is vermoord en in stukken is gezaagd. Het mysterie is compleet. Waarom moest Ichelle dood? Hart van Nederland-verslaggever Maike Senders gaat in gesprek met haar nabestaanden over die weken van angst en onzekerheid.

"Ook al maak je soms ruzie en sla je elkaar nog net niet tegen de grond, denk je nu: het zou toch leuk zijn om nog eens ruzie met haar te maken", zegt broertje Jeffrey in de podcast Moord in de Spirituele Winkel. Haar familie vertelt daarin over Ichelle. "Ze was een heel rustig, introvert kind. Heel creatief. Ze was pas 3 jaar toen ze haar eerste kleine naaimachientje kreeg van mijn moeder. Daar heeft ze heel wat lapjes en steekjes mee gemaakt."

Volgens moeder Miranda was Ichelle nooit op de voorgrond, altijd afwachtend en de kat uit de boom kijken. "Ze was heel trouw, eerlijk en bescheiden", zegt moeder Miranda als ze terugdenkt aan haar dochter. Een van Ichelles beste vriendinnen Jacklyn vult aan: "Ze was extreem zorgzaam. Ik wist dat ze er altijd zou zijn en dat ze altijd van me zou houden. Je hoefde nooit te twijfelen, je wist gewoon dat het goed zat. We hebben eigenlijk iedere fase in elkaars leven mogen meemaken. En dat was geweldig tot nu toe."

Rare smsjes en voorgevoel

Want in december 2020 slaat de sfeer compleet om. Ichelle heeft het goed voor elkaar met haar eigen naaiatelier in het Zeeuwse Oostburg. De streek waar ze geboren en getogen is, en waar ze naar haar studie weer terugkeert. In mei 2020 opent de Belgische Sandra een winkel in dezelfde straat. "Ze raakten bevriend en Ichelle was daar wel blij mee, want haar andere vriendinnen woonden ver weg. Ik heb daar niets bij gedacht", blikt haar moeder terug. Haar broer Jeffrey wel. "Ik ben daar een keer geweest, ik kreeg een heel raar gevoel in die winkel. Dan zie je allemaal boeken en attributen van zwarte magie en ik kreeg gewoon kriebels over mijn rug en dan die wierook… Ik voelde me daar niet fijn."

Op maandagavond 14 december 2020 gaat Ichelle nog op bezoek bij haar oma. Daarna ontbreekt ieder spoor van de vrouw. Haar familie en vrienden krijgen wel smsjes, waarin staat dat ze even weg is, maar ze krijgen al snel een raar gevoel. "Dit is niets voor haar", zegt vriendin Bianca. "Ik kreeg gewoon antwoorden terug die niet klopten." Vriendin Jacklyn vond het ook vreemd. "Vanaf het begin voelde iedereen: 'dit is zo niet Ichelle'."

Later zal inderdaad blijken dat ze niet door Ichelle zelf zijn verstuurd. Waar dat ongeruste voorgevoel vandaan kwam, vertellen haar familie en vrienden in de podcast Moord in de Spirituele Winkel. Daarin vertellen ze ook meer over wie zij was en de periode voor haar verdwijning.

Luister Moord in de Spirituele Winkel via je favoriete podcastapp, zoals Apple Podcasts, Spotify of Juke

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.