Terug

Volg Hart van Nederland

Moordverdachte Bretly D. 90 dagen langer vast

Moordverdachte Bretly D. 90 dagen langer vast

112

7 nov 2023, 16:26

Bretly D. blijft negentig dagen in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Rotterdamse psychiater Jean van Griensven en een steekincident in Zutphen. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam dinsdag besloten.

De 60-jarige psychiater Van Griensven werd 13 oktober door de brandweer zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan het Handelsplein in Rotterdam na een korte brand. De man bleek slachtoffer te zijn van een schietincident en overleed.

Steekpartij

In de nacht van 20 op 21 oktober stak D. vermoedelijk bij een uit de hand gelopen ruzie een 32-jarige man uit Zutphen in een woning aan de Van Hallstraat in Zutphen. Het slachtoffer raakte lichtgewond en kon ontsnappen.

Na dit steekincident publiceerde de politie nog dezelfde dag een foto en de volledige naam van de 24-jarige D. Hij werd woensdagochtend 25 oktober gearresteerd bij een hotel aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

Tipgeld

De beloning van 25.000 euro is nog niet uitgeloofd. Het onderzoeksteam kreeg meer dan vijfhonderd tips. Het Openbaar Ministerie zegt alle tipgevers te bedanken en onderzoekt of de zogeheten gouden tip erbij zat, die leidde tot de aanhouding.

Het onderzoek is nog volop bezig. De verdachte verschijnt op 31 januari voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.