Terug

Volg Hart van Nederland

Monumentaal pand verwoest bij grote brand in Gorredijk

112

30 dec 2022, 07:17

Een grote uitslaande brand heeft donderdagavond in het Friese Gorredijk een monumentaal pand uit 1776 volledig verwoest. Ook een naastgelegen pand ging in vlammen op.

Toen de brand rond 20.30 uur werd ontdekt, sloegen de vlammen al uit het pand. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat beide panden verloren gingen. Een derde pand bleef wel gespaard. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Volgens buurtbewoners stond het monumentale pand al tien jaar leeg.

Vanwege de flinke rookontwikkeling werd een NL-Alert uitgestuurd naar mensen in de omgeving met het dringende advies om ramen en deuren gesloten te houden.

Beeld: Jaring Rispens

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.